Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ!


   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ
   1ου  ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟΥ  ΝΕΟΥ  ΨΥΧΙΚΟΥ
    Αγ. Σοφίας 40,  15451  Ν. Ψυχικό
             
                                                                                                                                                                                                                    
                                                                                              




                                                                         Ν.  Ψυχικό  11/10/2018
                                                                                                          Αρ. Πρωτ.  31


     Αγαπητοί  γονείς,


          Η Γενική  Συνέλευση του συλλόγου μας, την Τετάρτη 10/10/2018, δυστυχώς, δεν κατέληξε στη διενέργεια εκλογών  και την  ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως ήταν ο σκοπός της, λόγω μη συμμετοχής υποψηφίων. 
          Ο  Σύλλογος γονέων είναι ένα όργανο θεσμοθετημένο, που θα πρέπει  να υπάρχει σε κάθε σχολική μονάδα διότι εκφράζει τους γονείς μέσα στο σχολείο.    Η  ύπαρξη  Συλλόγου γονέων στο ελληνικό σχολείο κάθε βαθμίδας είναι απαραίτητη, διότι η πίστη  μας στο θεσμό της οικογένειας και στη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας είναι αναμφισβήτητη.  Όμως η εκπαίδευση των νέων στα σχολεία και ο τρόπος διαπαιδαγώγησης τους σχεδιάζονται πάντοτε στα πλαίσια της εκάστοτε εκπαιδευτικής πολιτικής και της κοινωνικής πραγματικότητας αποτελώντας την αντανάκλαση των ιδανικών και των προβληματισμών της. 
Για το λόγο αυτό, στόχος του εκάστοτε Συλλόγου Γονέων πρέπει να είναι η επαγρύπνηση της βελτίωσης και της αναβάθμισης της εκπαίδευσης των νέων στο σχολείο  και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που διαρκώς προκύπτουν σ’ αυτό,  πειθαρχικά, παιδαγωγικά, οικονομικά κ.ά. Το μέγεθος της επιτυχίας τους εξαρτάται  κυρίως από το βαθμό συμβολής μας στη σχολική ζωή, όπως επίσης  κι από το βαθμό συνεργασίας διδάσκοντα και διδασκομένου.  Επειδή λοιπόν φαίνεται πως η διάθεση για τη συμβολή αυτή έχει ατονήσει,  σας καλούμε άμεσα να δείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και την επίλυσή τους  δηλώνοντας υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Η ενεργή συμμετοχή, εμάς των γονέων,  στα δρώμενα του σχολείου παραδειγματίζει τα παιδιά μας στο να είναι, κι εκείνα με τη σειρά τους ενεργοί πολίτες,  να αναπτύσσουν το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, της συνεργασίας, του εθελοντισμού, της συμμετοχής, της κοινωνικότητας.
         Όσοι  γονείς  επιθυμείτε  να  θέσετε  υποψηφιότητα  στις  εκλογές για  την  ανάδειξη  νέου  Διοικητικού  Συμβουλίου, για την  Εξελεγκτική  Επιτροπή,  Εκπροσώπου  για την Ένωση  Γονέων, παρακαλούμε  να  επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνση του σχολείου ή στο τηλ. 6947683318 (κα Παγοπούλου) και 6936749409 (κα Χατζή) μέχρι  την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, όπου θα δηλώσετε την υποψηφιότητα, καθώς και τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο γονέα και μαθητή, τάξη, τηλέφωνο επικοινωνίας). Όταν συγκεντρωθούν οι υποψηφιότητές σας, θα αποφασισθεί νέα ημερομηνία για τη διενέργεια εκλογών, για την οποία θα σας ενημερώσουμε με νέα επιστολή μας

      Με  δεδομένο  το  ενδιαφέρον  σας  σε  θέματα  που  αφορούν  τα  παιδιά  μας, περιμένουμε τις υποψηφιότητές σας.                                                           

                                                 Για το Απερχόμενο Διοικητικό  Συμβούλιο,

                                     Η  Πρόεδρος                             Η  Γεν.  Γραμματέας
                                 Βίλλυ  Παγοπούλου                           Καλλιόπη Χατζή










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου