Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ


Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α5, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, κ.κ. Μαυρόχη, Μούκα, Τόντη, και τη διευθύντρια
του 1ου ΓΕΛ Νέου Ψυχικού, κ. Πλέσσα, μετέβησαν στον Ιερό Ναό Αγίας  Σοφίας και βοήθησαν στην πακετοποίηση γραφικής ύλης για τους πλημμυροπαθείς συμμαθητές τους στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, προβάλλοντας την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Η δράση συλλογής των σχολικών ειδών, πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού και μαθητών του 1ου ΓΕΛ Νέου Ψυχικού, στο πλαίσιο συμμετοχής του Σχολείου στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βιωματικής και Κοινωνικής Ενσυναίσθησης.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν με όρεξη και ενσυναίσθηση, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια. Για το λόγο αυτό, απονεμήθηκε στο σχολείο τιμητική πλακέτα από την ενορία. Όλοι επέστρεψαν στο σχολείο πλουσιότεροι από αυτή την εμπειρία, ευχόμενοι για τους συνανθρώπους τους να ξαναβρούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα τη φυσιολογική τους ζωή. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου