Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η βιωματική δράση ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό με τίτλο: «Ιχνηλατώντας τη βία στο σχολείο». Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις. Κατά τη διάρκεια της βιωματικής δράσης οι μαθητές παρακολούθησαν μικρά δρώμενα σχετικά με το θέμα και στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των μαθητών ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς για την έκταση, τις αιτίες και τις συνέπειες  του φαινομένου. Επίσης  θαύμασαν δημιουργίες συμμαθητών τους που σχετίζονται  με το θέμα  και συμμετείχαν σε διαγωνισμούς και δράσεις φορέων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται για την πρόληψη, την  αντιμετώπιση του φαινομένου καθώς και την παροχή βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης  στα θύματα. Η όλη δράση-συζήτηση εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνει το σχολείο μας μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα  στην αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Είναι μια συνεχής προσπάθεια που έχει αρχίσει εδώ και 3 χρόνια στο σχολείο μας.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τις  μαθήτριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση και με την φρεσκάδα, τον αυθορμητισμό και την ζωντάνια της νεανικότητάς  τους ανοίγουν νέους δρόμους για ένα καλύτερο σχολείο.

Η επιμέλεια και η παρουσίαση (δείτε εδώ) έγιναν με  συνεργασία μαθητών και καθηγητών που ασχολήθηκαν με το θέμα.(Τα ασπρόμαυρα σκίτσα της παρουσίασης προέρχονται από την ιστοσελίδα lifo.gr.) 

Συνεργάστηκαν οι καθηγητές: Γενοβέζου Μαρία(Συντονίστρια της δράσης), Αλεξίου Ιωάννης, Μαυρόχη Ελένη, Παπακωνσταντίνου Ελένη και Σάγου Ζαχαρούλα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου