Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ Ν.ΨΥΧΙΚΟΥ

  

    


Στο 1ο Γενικό Λύκειο Ν. Ψυχικού  εγκαινιάζεται κύκλος διαλέξεων με θεματική «Το ανατολικό ζήτημα άλλοτε και τώρα. Μία ιστορική και φιλοσοφική προσέγγιση». 

Εισηγητές των διαλέξεων θα είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας Παν/μίου Αθηνών, κ. Γ.  Ηλιόπουλος, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Παν/μίου Βερολίνου, και ο Καθηγητής Ιστορίας  Παντείου, Διδάκτωρ   Πανεπιστημίου Paris I Sorbonne,  κ. Ι. Αντωνόπουλος.

 Στη μαθητική  κοινότητα του 1ο Γενικού Λυκείου  Ν. Ψυχικού   έχει εδραιωθεί η

 πεποίθηση ότι το Σχολείο είναι φυτώριο πολιτισμού, ανοικτό προς όλους τους δημότες του

 Δήμου μας. Η ανακαινισμένη, δε, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου είναι ο

 πλέον κατάλληλος χώρος για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

  Χάρη στην αγαστή συνεργασία του 1ο Γενικού Λυκείου  Ν. Ψυχικού  με τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και ιδιαίτερα με την Πρόεδρό του, κ. Σοφία Βυθούλκα, διοργανώνεται  το παρόν πρόγραμμα διαλέξεων,  στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τους δύο έγκριτους Καθηγητές να αναλύουν  με τρόπο απλό και κατανοητό το περίφημο «Ανατολικό ζήτημα», ο καθένας από τη δική του οπτική: ο Καθηγητής  Φιλοσοφίας, κ. Γ.  Ηλιόπουλος, από τη φιλοσοφική, και ο Καθηγητής Ιστορίας , κ. Ι. Αντωνόπουλος,  από την ιστορική.

      Οι δύο πρώτες διαλέξεις έχουν προγραμματιστεί την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 , και την Τρίτη, 24  Μαΐου 2022, ώρα 19.30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ο Γενικού Λυκείου  Ν. Ψυχικού.

 Η παρουσία σας θα µας τιµήσει ιδιαίτερα.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

  Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ  1ου  ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν. ΨΥΧΙΚΟΥ           

           Δ.ΤΣΑΓΚΛΑΣ                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου