Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ : «ΖΑΧΑΡΗ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ»

 


ΖΑΧΑΡΗ, ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ & ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

              

              Πόσο βλαβερή μπορεί να είναι η ζάχαρη; Πόσο καλά κρυμμένη είναι σε τρόφιμα που οι μαθητές καταναλώνουν καθημερινά; Απλές μαθηματικές μέθοδοι μπορεί να βοηθήσουν να απεικονιστεί  αλλά και να μετρηθεί η βλάβη με μαγνητική τομογραφία! Ξέρουν άραγε οι μαθητές μας πόσοι μαγνητικοί τομογράφοι υπάρχουν γύρω από το σχολείο; Μήπως το να μάθουν πώς λειτουργεί  και πόσες ειδικότητες απασχολούνται γύρω από ένα τόσο σύγχρονο μηχάνημα, άλλαζε και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό;                                              

Ο κ.Κιούσης με την κ.Λάμπρου και την Υποδιευθύντρια, κ.Πλέσσα

                                                                 

Την δράση «Μαγνητική τομογραφία και επαγγελματικός προσανατολισμός»  και το εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας πρόγραμμα αγωγής υγείας «Ζάχαρη, Μαθηματικά και Ιατρική Απεικόνιση», συντονίζει η κα Ελένη Λάμπρου, BSc, MEd, καθηγήτρια Μαθηματικών στο σχολείο μας.

Στα πλαίσια της δράσης και του προγράμματος αυτού, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, παρουσιάστηκε σε μαθητές και καθηγητές ομιλία με θέμα «Αρχές λειτουργίας του μαγνητικού τομογράφου και ποσοτικοποίηση της ηπατικής στεάτωσης με την μέθοδο PDFF”. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Κούσης, BSc, MΕd, MSc, Head of MRI departments στον όμιλο εταιρειών υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.

 H συμμετοχή ήταν μεγάλη και το θέμα ιδιαίτερο και σύγχρονο, καθώς ήταν, κέντρισε την προσοχή των μαθητών μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν όχι μόνο τις απαντήσεις στα αρχικά ερωτήματα αλλά και πολύ περισσότερα!   

Θερμά συγχαρητήρια στην Υπεύθυνη του Προγράμματος, την Καθηγήτρια του 1ου Λυκείου Ν.Ψυχικού, κα Ελένη Λάμπρου, για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση της δράσης!

                                         ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου