Σάββατο 6 Μαΐου 2023

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Β ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ



Λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα το Σχολείο μας διοργάνωσε τριήμερη εκπαιδευτική
 εκδρομή στη Λευκάδα (5 -7 Απριλίου 2023), με αρχηγό την Υποδιευθύντρια Π.Πλέσσα και συνοδούς Καθηγητές τους Κ. Ευαγγελινό, Χ.Καρσίκη και Α. Μουχτούρη.





 Η πρώτη στάση έγινε στην παραλιακή Ναύπακτο, όπου οι μαθητές περπάτησαν στα πλακόστρωτα καλντερίμια, επισκέφτηκαν το κάστρο της πόλης και το παλιό σπίτι -Μουσείο σήμερα- της οικογένειας Μπότσαρη. 



     Το απόγευμα της ίδιας μέρας έφτασαν στον τελικό προορισμό τους, την όμορφη Λευκάδα. Με ορμητήριο το μεγάλο παραθαλάσσιο χωριό Νικιάνα ,στην ανατολική πλευρά της Λευκάδας, και το πολυτελές ξενοδοχείο Ionian Blue Hotel 5*, οι μαθητές γνώρισαν τις επόμενες μέρες όχι μόνο τις φημισμένες παραλίες του νησιού αλλά και τα παραδοσιακά ορεινά χωριά του, Καρυά, Αθάνι και Τσουκαλάδες. 







Περιηγήθηκαν, επίσης, και στην αρχοντική πόλη της Λευκάδας με τα γραφικά καντούνια, τις καμάρες κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου, τις όμορφες εκκλησίες και το ονομαστό της Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ιερά Μονή Φανερωμένης





Οι Καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές μας


 Ήταν πράγματι μία από τις πιο ωραίες εκπαιδευτικές εκδρομές του Σχολείου μας, που μαθητές και καθηγητές θα θυμούνται με νοσταλγία. 

                                                                                         ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου