Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ


Στις 9 Μαΐου  2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Α4 στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας στο Γουδί .

Η θεραπευτική ιππασία είναι μια εναλλακτική μέθοδος για άτομα με ειδικές ανάγκες, που ξεφεύγει από τις καθιερωμένες θεραπείες σε φυσιοθεραπευτήρια, γυμναστήρια και πισίνες υδροθεραπείας. Μέσα από την επαφή με τα άλογα θεραπεύεται ταυτοχρόνως η ψυχή και το σώμα του ατόμου με έναν ευχάριστο φυσικό τρόπο.

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, ενημερώθηκαν για τη μέθοδο της Θεραπευτικής Ιππασίας και κυρίως χάρηκαν την επαφή τους με τα άλογα!

Θερμά Συγχαρητήρια στους Υπεύθυνους καθηγητές, Πλέσσα Π., Μουζέλη Χ. , Αλεξάκη Ν. για την πρωτοβουλία τους!


ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ



Την Τετάρτη 10 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ημερίδα με θέμα «Οφθαλμός και όραση» σε συνεργασία με την 
Eταιρεία  b.a Optics E.E.

 Οι μαθητές ενημερώθηκαν από οφθαλμίατρο για τη λειτουργία του οφθαλμού και τη χρήση των φακών επαφής. Οπτικοί της εταιρείας αναφέρθηκαν στο επάγγελμα του οπτικού οπτομέτρη. Έγιναν παρουσιάσεις και διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε έλεγχος όρασης με ειδικό εξοπλισμό, υποκειμενική εξέταση των  παρευρισκομένων, ενώ η Εταιρεία είχε την ευγενή καλοσύνη να προσφέρει με μεγάλη γενναιοδωρία  προϊόντα  που διορθώνουν το όποιο διαθλαστικό σφάλμα (γυαλιά οράσεως).

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Ο.Ντούρμα, Μ.Στάγια, Β. Κοσμά, Α. Τόντη, Α.Μπουράκη. Πολλά Συγχαρητήρια!

 

               ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ


Στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας οι μαθητές των τμημάτων Α3, Α4, Α5 εκπόνησαν δημιουργική εργασία (
project) με τίτλο “The life cycle of a T-shirt” (O κύκλος ζωής ενός T-shirt) και ερεύνησαν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επιλογών μας σε σχέση με την παραγωγή και την κατανάλωση του ρουχισμού μας. Ενημερώθηκαν για το έργο του ΟΗΕ σε σχέση με το θέμα και τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας των ομάδων εκτέθηκαν στο σχολείο, με στόχο την προώθηση και διάχυση σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα μηνυμάτων και πρακτικών συμβουλών για μία πιο υπεύθυνη παραγωγή και διαχείριση του ρουχισμού.




Πολλά μπράβο στους μαθητές και στην Υπεύθυνη Καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας,  Λύβια Σταυρακάρα.

 

 

                                                                                





                                                                                         ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου