Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

10Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2023

 






Με κοινό σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» γιορτάστηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα,  καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Νέου Ψυχικού συμμετείχαν σε αθλητικές δράσεις, οι οποίες οργανώθηκαν από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Ευαγγελινό Κωνσταντίνο και κ.Παπαδάκη Ελίζα-Εσθήρ, και πλαισιώθηκαν από το Σύλλογο Διδασκόντων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημερωτικές παρουσιάσεις σχετικά με την αξία της προσπάθειας, της ορθής αθλητικής συμπεριφοράς, της σωματικής άσκησης και της διατροφής για την προαγωγή της σωματικής και της ψυχικής υγείας.

Έπειτα, οι μαθητές συμμετείχαν σε ενδοσχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης με τις ομάδες που είχαν φροντίσει να σχηματίσουν τις προηγούμενες μέρες. Στις 11πμ, η σχολική κοινότητα υποδέχθηκε τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης κ.κ. Ιωάννα Γερασιμάτου και Έμυ Τσεκούρα, οι οποίες, μετά το σύντομο χαιρετισμό τους, παρουσίασαν στους μαθητές το άθλημα και τους επέδειξαν τεχνικές και μυστικά στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου «Αθανάσιος Γκαβέλας». Η μέρα ολοκληρώθηκε με αγώνες πετοσφαίρισης στο προαύλειο. Σε όλα τα ομαδικά αθλήματα οι μαθητές ανέλαβαν ρόλους γραμματείας και διαιτησίας φέρνοντας σε πέρας τα καθήκοντα τους με υπευθυνότητα.

Ήταν μια διαφορετική σχολική μέρα, γεμάτη διασκέδαση, κίνηση και ευεξία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου