Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940



Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου η γιορτή για την εθνική επέτειο του "ΟΧΙ".

Το επετειακό αφιέρωμα ξεκίνησε με τον ορισμό των Σημαιοφόρων και των Παραστατών για το σχολικό έτος 2023-2024 ως εξής: Αβραμέας Παύλος και Κόκκα Παναγιώτα, σημαιοφόροι με γενικό βαθμό Άριστα (19,6) αμφότεροι. Για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023, σημαιοφόρος ορίστηκε η μαθήτρια  Κόκκα Παναγιώτα και παραστάτριες από τη Γ’ Λυκείου οι Βαλαβάνη Θεοδώρα και Νικηφόρου Μαρία-Δήμητρα με γενικό βαθμό Άριστα (19,4) αμφότερες, από τη Β’ Λυκείου οι Τσικοπούλου Δέσποινα με γενικό βαθμό Άριστα (20)  και Ρίμπα Μαρία με γενικό βαθμό Άριστα (19,9), από την Α’ Λυκείου η Σιάχου Αθηνά με γενικό βαθμό Άριστα (20). Η παραστάτρια Τσικοπούλου  Δέσποινα λόγω κωλύματος αντικαταστάθηκε από τον μαθητή Φραγκούλη Μιχαήλ με γενικό βαθμό Άριστα (19,8)  σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Η Διευθύντρια κ. Πλέσσα Παναγιώτα παρέδωσε τη σημαία στους μαθητές με φανερή συγκίνηση αναφερόμενη στα ύψιστα ιδανικά που συμβολίζει.

Στη συνέχεια, μαθητές και των τριών τάξεων παρουσίασαν μέσα από την ιστορική αναδρομή, τα τραγούδια τους και την προβολή των ιστορικών ντοκουμέντων της περιόδου, τον ηρωικό αγώνα  του λαού μας από το έπος του ’40 στα Αλβανικά βουνά, την αντίσταση μέχρι τη χαρμόσυνη μέρα της απελευθέρωσης. Τη γιορτή παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές και τους  καθηγητές του σχολείου, αρκετοί γονείς και συγγενείς των παιδιών, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Ν.Ψυχικού, κα. Πλιάκα Τσαντήλα Γιώτα και κ.Βιδάλης Κωνσταντίνος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Θεμάτων Δομημένου Περιβάλλοντος, Τοπικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, κ.  Παπαχρόνης Γεώργιος. Υπεύθυνοι καθηγητές για τη διοργάνωση της γιορτής ήταν ο κ. Ι.Αλεξίου και η κα Χ.Καρσίκη.

Το Σάββατο 28  Οκτωβρίου 2023 μετά την κατάθεση στεφάνου, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας παρήλασαν με υπερηφάνεια και προσεγμένη παρουσία  υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ Κ. Ευαγγελινό και κα Ε. Παπαδάκη, εγκαινιάζοντας με ενθουσιασμό τη συμμετοχή τυμπανοφόρων μαθητών.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές μας για τη συμμετοχή και την όμορφη παρουσία τους σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις! 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου